Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос от трюфел

Сос от трюфел

Сос от трюфел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Апетитен сос от трюфел, който може да поднесете с месо или зеленчуци"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 мл за готвене
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 20 г
  • лук - 1 бр.
  • труфа - 15 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на малки парчета и заделете.

Извадете труфата от бурканчето и я нарежете на много дребно. Течността от буркана заделете. Ще ви трябва за соса.

В тиган сложете маслото и зехтина. Изчакайте да се разтопи и сложете лука. Запържете добре за няколко минути. Когато започне да променя цвета си, добавете труфата и течността от бурканчето, която заделихме.

Изчакайте 1-2 минути и налейте виното. Когато изври алкохолът, добавете сметаната, солта и черния пипер. Намалете котлона на средна степен и оставете за пет минути да ври.

Изключете и сервирайте соса от трюфели.

*Ако желаете може да пасирате соса с пасатора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: