Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Панирано пилешко вретено с бекон

Панирано пилешко вретено с бекон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Прав е онзи, който е казал, че всички най-хубави неща на този свят са незаконни, неморални или се пълнее от тях - ето го и доказателството"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. тип пеперуда
  • бекон - 70 г
  • кисели краставички - 2 бр. малки
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • За панировката
  • галета - 100 г
  • царевично брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържине
  • бланширани картофи - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват от излишните ципи и с чук за месо се начукват до достигане на дебелина не по-голяма от 5 мм.

След това се слагат върху домакинско фолио и се натъркват със сол и черен пипер.

След това беконът и киселите краставички се нарязват на жулиени, а 50 до 70 г от кашкавала нарязваме на кубченца. Подреждат се в единият край на пилешките гърди и с помощта на фолиото започваме да навиваме пилешкото вретено. Щом цялото месо е завито, го стягаме хубаво с фолиото и завързваме двата края с конец. Замразяваме вретеното за час.

Две-три минути преди да го извадим от фризера, наливаме олиото за пържене в тиган и го слагаме за загрее на котлона.

Разбиваме яйцата в купа, а в плоска чиния размесваме галетата и царевичното брашно.

Изваждаме вретеното от фризера и отстраняваме фолиото, трябва месото да запази вретеновидната си форма, без да се развали. Ако се развие, се оставя да замръзне за още 30 минути.

Първо, овалваме пилешкото в галетата, а след това потапяме в разбитите яйца. Това нещо се повтаря още веднъж - галета, яйца.

След това пържим вретеното в силно загрятата мазнина за около 3- 4 минути. Изваждаме вретеното и го поставяме в удобно легло от бланшинари пържени картофи. Отгоре настъргваме останалият кашкавал.

Сервираме с ледено студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: