Начин на приготвяне
Пилешките воденички се варят добре, може и в тенджера под налягане.
Гъбите се накисват във вода. Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Морковите се почистват, измиват и настъргват. Гъбите се доизмиват добре и се режат на филийки. Сварените воденички се режат на ситно.
В голям тиган се слага масло да загрее. Слага се лукът да се запържи с щипка захар и се добавят останалите зеленчуци - гъби и моркови. Добавят се и воденичките.
Всички продукти се задушават добре. Подправя се със сол и черен пипер. Бутертестото се нарязва в каквито форми пожелаете, като всички трябва да са еднакви, за да може да се затворят бутерките.
Аз използвах правоъгълници, за да използвам цялото тесто. Яйцето се разбива. В средата на бутер блат се слага обилно от плънката.
Краищата на тестото се намазват с яйцето и се покрива с друго парче бутер тесто. Краищата се притискат добре, за да се затворят.
Подготвя се намазнена тава. Нареждат се готовите бутерки.
След като сглобим всички бутерки, се намазват с яйце и се поръсват със сусам.
Слагат се да се пекат до готовност на тестото и имате апетитно бутер предястие с воденички.