Начин на приготвяне
Почистените воденички се сваряват в подсолена вода за около половин час в тенджера под налягане. Част от бульона заделяме настрана.
Настъргваме морковите и режем лука. Загряваме в дълбок тиган маслото и зехтина и запържваме лука и моркова.
Налива 50 мл бульон и покриваме с похлупак за десетина минути. Когато течността се редуцира, слагаме и воденичките. Те се позапържват и се овкусяват с подправки.
Отделно в дълбок съд се миксират сметана и 50 мл от бульона. Получената смес се изсипва при воденичките и се бърка. Когато започне да ври, се поставя настърганият кашкавал и пак се разбърква. Яденето се отдръпва от печката, когато е налице гъст сос.
Бележка: Добавянето на кашкавал е по избор. Ако не сложите, ще се наложи да бъркате яденето малко повече време на тих огън и тогава да го отстраните от печката.
Коментари