Воденички в гювечета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Воденички в гювечета
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусни воденички в гювечета, на които вече може да се насладите, защото ви даваме рецептата"

Необходими Продукти

  • воденички - 1 кг
  • праз - 3 бр.
  • доматено пюре - 750 мл
  • домати - 2 консерви от 240 г цели белени
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват много добре.

Заливат се със студена вода и се варят 60 мин, като периодично се премахва пяната.

Празът се нарязва на колелца и се запържва леко в олиото. Прибавя се доматено пюре и се пържи 10 мин.

Доматите се нарязват на две и се слагат най-отдолу в гювечета.

Отгоре се слагат сварените воденички, черен пипер и сол на вкус.

Залива се с доматеното пюре с праз.

Воденичките в гювечета се пекат се 20 мин, покрити с капаци на 250°C на вентилатор или 220°C без вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: