Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Разкошна бисквитена торта с крем Бейлис

Разкошна бисквитена торта с крем Бейлис

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Разкошна бисквитена торта с крем Бейлис
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Разкошна бисквитена торта с Бейлис, която ще обикнете от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • бисквити - 2 пакета Роден Край
  • захар - 160 г
  • пудинг - 2 пакета ванилов
  • кайсии - 6 - 7 с.л сладко
  • бейлис - 200 г (отделно за потапяне на бисквитите)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка, с която започваме приготвянето на тази разкошна бисквитена торта с Бейлис, е да направим крема за тортата.

Според пудинга, който имате, следвайте указанията за приготвянето му на опаковката.

Извадете 200 грама от нужното мляко и на негово място заместете с 200 грама от ликьора. Намалете и нужното количество на захарта.

Сложете млякото заедно с 200 мл Бейлис да заври. Прибавете разтвореното нишесте и разбъркайте, докато вкусният пудинг се сгъсти.

Щом ваниловият пудинг е готов, го отделяте настрани и започвате да редите и вашата бисквитена торта.

Бисквитите се изваждат от пакета и една по една се потапят хубаво в ликьора Бейлис. Подреждат се в тавичката за торта. Отгоре се залива с половината ванилово-ликьорен крем. Добавяме и 6-7 лъжички сладко от кайсии.

Продължаваме и с втория пакет бисквити. Отново първо ги напояване в Бейлис, а след това редим.

Завършваме като и върху втория пласт от бисквити намажем с крема с Бейлис.

По желание украсяваме с шоколадови пръчици.

Задължително прибираме бисквитената торта в хладилник за една вечер. Нужно и е време да стегне и да може бисквитките да поемат хубаво от крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: