Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с Бейлис крем

Бисквитена торта с Бейлис крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Бисквитена торта с Бейлис крем
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Опияняващо вкусна торта с Бейлис - знаем, че искате по-голямо парче"

Необходими Продукти

  • ванилови бисквити - 2 пакета
  • какаови бисквити - 2 пакета
  • прясно мляко - 1 ч.ч., за потапяне
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг - 1 бр. за бисквитена торта
  • ванилия - 1 ч.л., есенция
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • бейлис - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудингът се подготвя според указанията на опаковката, като при мен той представляваше:

1 литър прясно мляко се сипва в подходяща тенджера, изсипва се съдържанието на пудинга и захар на вкус (аз сложих 2 ч.ч.), след което се поставя на котлона и се бърка непрекъснато, докато кремът не се сгъсти.

Оставя се настрани да се охлади.

С миксер се разбива маскарпонето с пудрата захар и Бейлиса. Разбийте добре, докато се получи хомогенна смес.

Смесете крема с Бейлис с напълно охладения вече пудинг и бъркайте, докато отново получите еднородна смес.

Във форма с махащо се дъно (моя е с диаметър 28 см) започвам да редя моята бисквитена торта - нареждат се бисквитките, като аз използвах 2 вида и ги подреждах шахматно и ги потапях за кратко в прясно мляко.

Изсипвам от крема и отново нареждам бисквити и така до изчерпване на съставките.

Бисквитената торта с Бейлис крем се прибира за поне 3-4 часа в хладилник, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: