Начин на приготвяне
Пудингът се подготвя според указанията на опаковката, като при мен той представляваше:
1 литър прясно мляко се сипва в подходяща тенджера, изсипва се съдържанието на пудинга и захар на вкус (аз сложих 2 ч.ч.), след което се поставя на котлона и се бърка непрекъснато, докато кремът не се сгъсти.
Оставя се настрани да се охлади.
С миксер се разбива маскарпонето с пудрата захар и Бейлиса. Разбийте добре, докато се получи хомогенна смес.
Смесете крема с Бейлис с напълно охладения вече пудинг и бъркайте, докато отново получите еднородна смес.
Във форма с махащо се дъно (моя е с диаметър 28 см) започвам да редя моята бисквитена торта - нареждат се бисквитките, като аз използвах 2 вида и ги подреждах шахматно и ги потапях за кратко в прясно мляко.
Изсипвам от крема и отново нареждам бисквити и така до изчерпване на съставките.
Бисквитената торта с Бейлис крем се прибира за поне 3-4 часа в хладилник, за да стегне.