Начин на приготвяне
Приготвя се кремът. В подходящ съд сипваме 400 мл прясно мляко със захарта и оставяме на умерен котлон да се загрее.
В останалите 100 мл се разбърква пудингът на кашичка, за да няма бучки и се сипва на тънка струя в горещото мляко, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
Снема се от котлона. Покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка. Крушите се обелват от кората и настъргват на едро ренде в купа. В правоъгълна форма сипваме 3-4 с.л. крем по дъното.
Нарежда се ред от бели бисквити, отгоре се прави равен слой от настъргани круши. Поръсва се и с 1 с.л. нескуик и се покрива с част от крема.
Нарежда се ред кафяви бисквити, топнати за секунди в прясното мляко, върху тях - слой круши с нескуик. Заливаме се с крем и отново следва ред бели бисквити.
Завършва се с крем и отгоре се поръсва с една натрошена бисквита с какао, може и с ядки. Оставя се в хладилник за 3-4 часа, да попие добре.
Бисквитената торта се нарязва на квадрати и се сервира.
Разкошната бисквитена торта с круши и нескуик е чудна.