Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции.
Мариновайте за половин час на стайна температура в сместа за марината: домати (нарязани на едро), моркови (нарязани на лентички, целина, нарязана на едро, лук, нарязан на големи кръгчета.
Запържете месото до златисто. Направете млечния сос. Изсипете сметаната в малка купа.
Разбийте яйцето. Изсипете пшеничното брашно и разбъркайте.
Сушените кайсии нарежете на половина.
Нарежете измитите гъби на тънки филийки. Нарежете зеленчуците на едро, така че при задушаването им да не се превърнат в каша.
Разбъркайте с парчета заешко месо. Добавете каперсите. Посолете на вкус.
Добавете черен пипер и натрошени дафинови листа.
Запържете на слаб огън за около 15 минути вкусното фрикасе.
При нужда добавете вода или бульон.
След половин час добавете маслото и сложете да къкри за 1.5-2 часа.
Заешкото фрикасе с каперси може да се поднесе с варен и овкусен микс от червен и бланширан ориз.