Начин на приготвяне
Почистете гъбите от кората, без да махате пънчетата.
В купа овкусете каймата със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.
Чукнете яйцето, добавете галета. Нарежете зеленият лук и пресния магданоз на ситно, сложете към каймата. Объркайте всичко заедно.
Подберете гъби за рулото, да не са много големи.
Вземете овкусената каймата, сложете я върху фолио, разтилате я с еднаква дебелина.
Сложете по средата цели гъби и завийте на руло.
Най-отгоре на рулото нарежете на тънко гъби и наредете.
Сложете рулото от кайма и гъби в намазнена тава по средата.
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Обелете и нарежете картофите на кръгове, поставете от двете страни на вкусното солено руло. Овкусете с червен пипер, черен пипер и сол.
Останалите гъби разрежете на две и ги сложете в тавата.
Полейте тук-там с олио.
Изпечете рулото от кайма до готовност.
Поднесете ястието топло с чаша вино.