Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с гъби сърнела на фурна

Картофи с гъби сърнела на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Картофи с гъби сърнела на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Картофите с гъби сърнела са много ароматно предястие или гарнитура за печени меса. Лесно, бързо и вкусно!"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. големи (или 10 - 12 бр. по - малки)
  • гъби - 350 г сърнели
  • чесън - 1 глава
  • розмарин - 2 ч.л. сушен
  • червен пипер - 2 щипки
  • зехтин - около 50 мл
  • краве масло - около 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни картофи с гъбки почистете гъбите сърнели и отстранете пънчетата им. Нарежете ги на едро.

Обелете и нарежете картофите също на едро.

Обелете и чесъна и само разполовете скилидките на две (надлъжно).

Разбъркайте зеленчуците със зехтина, розмарина, солта и червения пипер.

Разпределете на равномерен пласт в тавичка и сложете около 50-100 мл вода. Отгоре наредете парченца масло.

Печете картофите в умерена фурна (180 °C) до златист загар.

Картофите с гъби сърнела са много ароматно предястие или гарнитура за печени меса.

Лесно, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: