Начин на приготвяне
Белтъците сипваме в стъклена купа и разбиваме до получаване на пяна, добавяме захарта.
Продължаваме да разбиваме до получаване на плътна и лъскава маса. Добавяме лимоновия сок, нишестето и ванилията. Разбиваме за още една минута.
Върху хартия за печене си очертаваме кръг с диаметър около 22 см. Обръщаме хартията с очертаното към дъното на тавата и сипваме сместа.
Разстиламе с лъжица, като правим вдлъбнатина за крема.
Загряваме фурната на 130 градуса. Пъхаме тавата, намаляваме на 110 градуса и печем за час и половина. След това изключваме фурната, отваряме я и оставяме тавата вътре да се охлади.
Приготвяме крема като разбиваме маскарпонето със сметаната и пудрата захар.
Прехвърляме напълно охладената целувка в чиния и пълним с крем.
Украсяваме готовата торта Павлова със сезонни плодове.
Неустоимата торта Павлова е готова.
Препоръчваме обезателно да опиташ и другите ни предложения за торта Павлова или нашите вкусни целувчени торти.