Начин на приготвяне
Спанакът се измива. В кипяща вода се вари 10 минути. Отцежда се и се пасира.
Яйцата се разбиват с млякото и солта. Добавят се готовото спаначено пюре и брашното до получаване на рядка каша или палачинково тесто.
Пържим спаначените палачинки.
Върху всяка палачинка се подрежда слой от слайсове Гауда.
В същия съд или такъв със същата големина се правят толкова омлети, колкото палачинки са се получили в зависимост от използвания съд.
Разбивате добре по 2-3 яйца и накланяте тигана, така че да се покрие цялото му дъно. Не разбърквате, а с вилица пробивате омлета там, където е останал суров, за да се изпържат яйцата.
Готовият омлет се обръща върху първата подготвена палачинка с Гауда. По същия начин приготвяте и останалите палачинки. Навиват се стегнато и могат да се предложат с кетчуп или друг любим сос.
Вариант е палачинките да не се навият, а да се редуват с омлет, сирене и сосове. Ще се получи солена торта.
Моите солени палачинки са гарнирани с доматено пюре, овкусено с малко сол.
Добър апетит с тези спаначени палачинки с плънка от омлет и сирене Гауда!