Спаначени палачинки с омлет и Гауда

Спаначени палачинки с омлет и Гауда

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38
150
120
45
24/02/2020
"Дали сте се сетили да приготвите палачинки по този начин - ако не, даваме идеята веднага"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 300 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • спанак - 350 - 400 г
  • за плънката
  • яйца - 8 бр. или повече
  • сирене - 250 - 300 г Гауда /15 - 16 бр. слайсове/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива. В кипяща вода се вари 10 минути. Отцежда се и се пасира.

Яйцата се разбиват с млякото и солта. Добавят се готовото спаначено пюре и брашното до получаване на рядка каша или палачинково тесто.

Пържим спаначените палачинки.

Върху всяка палачинка се подрежда слой от слайсове Гауда.

В същия съд или такъв със същата големина се правят толкова омлети, колкото палачинки са се получили в зависимост от използвания съд.

Разбивате добре по 2-3 яйца и накланяте тигана, така че да се покрие цялото му дъно. Не разбърквате, а с вилица пробивате омлета там, където е останал суров, за да се изпържат яйцата.

Готовият омлет се обръща върху първата подготвена палачинка с Гауда. По същия начин приготвяте и останалите палачинки. Навиват се стегнато и могат да се предложат с кетчуп или друг любим сос.

Вариант е палачинките да не се навият, а да се редуват с омлет, сирене и сосове. Ще се получи солена торта.

Моите солени палачинки са гарнирани с доматено пюре, овкусено с малко сол.

Добър апетит с тези спаначени палачинки с плънка от омлет и сирене Гауда!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар