Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Шипков мармалад с ябълки

Шипков мармалад с ябълки

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Шипков мармалад с ябълки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Колко филийки може да намажете с този шипков мармалад с ябълки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 кг
  • шипки - 4 кг
  • захар - 2. 5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките трябва да са добре узрели. Почистват се от дръжките, измиват се и в дълбок съд се заливат с вода и варят до омекване.

Претриват се през марля 3-4 пъти, като последният път марлята трябва да е двойна, за да се пресеят хубаво власинките.

Същото следва и с ябълките. Почистват се от семките и се варят и пресяват.

Смесват се двете пюрета и се сипва захарта. На умерен котлон се вари докато дървената лъжица, с която бъркаме започне да прави пътечки. Мармаладът се сипва горещ в буркани и се запечатват. Или както в моя случай- директно в тава, охлаждаме в хладилник и консумирате когато стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: