Овчарски пай с агнешко

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Овчарски пай с агнешко
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Двойна порция от този овчарски пай с агнешко, моля"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 300 г
  • за пюрето
  • картофи - 3 бр. големи
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват до пълно омекване.

С ръчен пасатор се намачкват на пюре заедно с пресования чесън, топлото прясно мляко, маслото и магданоза. Приготвеното картофено пюре се ставя настрани.

В подходящ съд запържвате месото, нарязано на кубчета, лука, морковите и целината, също нарязани на кубчета.

Пържи се, докато месото промени цвета си. Ако е необходима, изцедете част от мазнината.

Добавете брашното подправките. Запържете две-три минути, като бъркате постоянно, за да не загори.

Добавете бульона, намалете огъня и оставете да поври около 15 мин.

На дъното на тавичка слагате месото с бульона. Отгоре се покрива добре с пюрето.

Слагате да се пече Овчарският пай около 30 мин в загрята фурна на 180°C.

Малко преди края на печенето поръсвате обилно с кашкавал и запичате Овчарския пай с агнешко отново до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: