Ретро Овчарски пай

Ретро Овчарски пай1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не е задължително да чакате специален повод, за да приготвите това прословуто ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • масло - малко
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 червени и 2 зелени
  • кайма - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Пасират се като за пюре, добавят се маслото и прясното мляко, посоляват се на вкус.

В тиган последователно се задушава нарязаният лук, моркови и чушки, след което към тях се добавя каймата, овкусена със сол, черен пипер и чубрица. След това се добавят настърганите домати. Готви се, докато сосът поизври, накрая се добавя ситно нарязан магданоз.

В намаслена тавичка най-отдолу се слага зеленчуково-каймената смес, заравнява се. Отгоре се разпределя пластът картофено пюре, който също се заравнява. Отгоре се поръсва обилно с настъргания кашкавал.

Овчарският пай се пече в предварително загрята фурна, докато кашкавалът придобие приятен златист цвят.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за овчарски пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Стана уникален, когато бях на гости в Англия опитах за първи път, но този се получи по-хубав...знам ли може би заради продуктите и разликата във вкусовите им качества.
18.02.2016 20:31