Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. Пасират се като за пюре, добавят се маслото и прясното мляко, посоляват се на вкус.
В тиган последователно се задушава нарязаният лук, моркови и чушки, след което към тях се добавя каймата, овкусена със сол, черен пипер и чубрица. След това се добавят настърганите домати. Готви се, докато сосът поизври, накрая се добавя ситно нарязан магданоз.
В намаслена тавичка най-отдолу се слага зеленчуково-каймената смес, заравнява се. Отгоре се разпределя пластът картофено пюре, който също се заравнява. Отгоре се поръсва обилно с настъргания кашкавал.
Овчарският пай се пече в предварително загрята фурна, докато кашкавалът придобие приятен златист цвят.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за овчарски пай.
Коментари