Богат овчарски пай

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Традиционен овчарски пай, в който не сме жалили продукти и сме вложили много любов - вярваме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (овкусена)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 червени (сурови)
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • сол
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • за гарнитура
  • краставици
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си приготвям нещата. Сварявам картофите. Настъргвам морковите, чушките нарязвам на тънки лентички, лука на дребни кубчета.

Почиствам гъбите и ги нарязвам на едри парчета. В тиган запържвам гъбите, накрая посолявам на вкус. В друг тиган запържвам каймата, щом стане на зрънца добавям лука, после морковите и чушките, разбърквам.

След като се е позапържил и лукът, добавям и гъбите, разбърквам и изключвам котлона. Овкусявам с чубрица и черен пипер на вкус. Слагам сместа в тавичка, подходяща за печене във фурна.

Сварените картофи обелвам и намачквам хубаво, добавям маслото, сол на вкус.

С пош и накрайник шприцовам розички от картофеното пюре върху сместа от каймата. Пека до лек и приятен загар по върховете на розичките. Сервирам с гарнитура по избор - краставица и домат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: