Начин на приготвяне
Запържете каймата за този вкусен овчарски пай в тиган с малко мазнина и я раздробете добре. Междувременно нарежете зеленчуците на дребно. Когато каймата вече е почти готова, я свалете от котлона и отделете излишната мазнина.
Не измивайте тигана, за да приготвите зеленчуците в овкусената мазнина. Нарежете на ситно пресните подправки и ги добавете в тигана. След като зеленчуците омекнат и започнат да придобиват цвят, върнете каймата в тигана, добавете червеното вино и доматеното пюре. Разтворте телешкия бульон в топла вода и добавете към сместа, колкото да покрие каймата.
Докато чакате течността да изври, намачкайте сварените картофи, добавете към пюрето студеното прясно мляко и маслото, овкусете със сол и черен пипер.
Прехвърлете агнешкото и зеленчуците в тавичка за печене и разпределете равномерно отгоре картофеното пюре.
Запечете овчарския пай в предварително загрята на 200° с фурна за около 20 минути, докато паят хване златиста коричка.