Мюсли хляб

26/02/2020
"Вкусно мюсли хлебче за всички онези, които поддържат форма, а и не само "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. 75 грама от мюслито се смилат за кратко в блендер. Не трябва да е прекалено фино, нито едро. Смесват се с трите вида брашно.

2. Към сухата смес се добавя захарта и натрошава маята. Разбърква се добре.

3. Водата се загрява леко до телесна температура. Налива се към брашната, добавя се и солта и се замесва гладко тесто, като месенето е минимум 5 минути. То не трябва да е много твърдо, нито пък лепкаво.

Оставя се да втаса за 1 час и 30 мин. в купа, покрита с прозрачно фолио. Нужно му е повече време от обикновеното, защото пълнозърнестото брашно развива по-трудно глутена.

4. Втасалото тесто се оформя на продълговато хлебче, намазва се с четка с малко вода, поръсва се с останалите мюсли и надлъжно му се правят разрези с остър нож. Оставя се в тавичка, покрита с хартия за печене, докато втаса още веднъж до удвояване на обема.

5. Фурната се загрява до 220 градуса с поставена вътре огнеупорна купичка с вода за генериране на пара.

Хлябът се пече 40 минути като веднъж или два пъти след 20-тата минута се намазва отново с водичка.

6. Мюсли хлебчето се оставя да изстине върху решетка и се нарязва на филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
26.02.2020 14:18
Разкошен и здравословен,Браво!
1
0