Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късчета и го варете около 1 час заедно със зеленчуците и подправките.
Извадете свареното месо и го запържете в 2 с.л.масло.
Разпределете пърженото свинско в чинии и си пригответе фрикасето, като добавите останалото масло и в него запържите до златист цвят брашното.
Прецедете през цедка бульона, в който сте варили месото, и го добавете на тънка струйка, като бъркате непрекъснато.
Разбийте в купа жълтъците с лимоновия сок и прибавете горчицата и топеното сирене.
Разбъркайте добре и прибавете прясното мляко.
Бъркайте до получаване на еднородна смес.
Налейте в нея малко от топлия бульон, разбъркайте и я изсипете на тънка струйка в бульона на огъня.
Бъркайте и варете до получаване на желаната гъстота.
Подправете фрикасето с черен пипер и сол на вкус.
С готовото горещо фрикасе залейте късчетата свинско месо в чиниите и сервирайте с резенче лимон.
Фрикасето със свинско и горчица е много вкусно.