Начин на приготвяне
Месото от свински врат нарязваме като акордеон.
Лука и чесъна почистваме, нарязваме ги и задушаваме в мазнина.
В купа си смесваме горчицата, соевия сос и сухите подправки, които ще сложим на нашето шпиковано месце.
Разбъркваме добре и мажем месото.
Във всеки разрез слагаме от запържения лук.
Поставяме парчето месо в тавата, наливаме виното и покриваме с фолио.
Покриваме с фолио и печем на 200 минути за 40 минути, след това намаляваме температурата на фурната и печем шпикованото свинско за още 30 минути.
Отнемаме фолиото и запичаме до приятен загар на свинското във фурната.
Сервираме подходяща напитка към Шпикованото свинско с горчица и соев сос. Наздраве!