Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с чоризо и домати

Макарони на фурна с чоризо и домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Макарони на фурна с чоризо и домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
36 мин.
Порции
5
"Солени макарони на фурна, които непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • макарони - 280 - 300 г (от по - дебелите)
  • чоризо - 120 г прясно
  • доматен сос - 300 г
  • пилешки бульон - 600 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1 щипка, на прах
  • зехтин - 25 г
  • сол - 1 щипка, или на вкус
  • маслини - 70 г зелени с пълнеж аншоа
  • кашкавал - около 150 г(или зряла моцарела)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете зехтина, доматения сос, пилешкия бульон, чесъна, ригана и щипка сол. Разбъркайте добре.

Нарежете чоризото на кръгчета (ползвам от това във вид на наденичка), а маслините може също да нарежете или пък да оставите цели. Сложете и тях в доматената смес и варете 10 минутки под капак на умерен огън.

Сипете макароните. Ако течността не ги покрива, долейте много малко вода или бульон.

Варете под капак за половината от указаното на пакета време, след това прехвърлете всичко в тавичка и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за останалото време, което изисква приготвянето им. Течността трябва да е почти извряла, но и да има сосче, не е лошо.

Поръсете с кашкавала и допечете до приятен загар апетитните макарони на фурна.

Сервирайте тези макарони на фурна с кашкавал топли.

Рецептата за Макарони на фурна с чоризо и домати е изпълнена!

Добър апетит с неустоимата запеканка с макарони!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: