Начин на приготвяне
В тенджерка сипете зехтина, доматения сос, пилешкия бульон, чесъна, ригана и щипка сол. Разбъркайте добре.
Нарежете чоризото на кръгчета (ползвам от това във вид на наденичка), а маслините може също да нарежете или пък да оставите цели. Сложете и тях в доматената смес и варете 10 минутки под капак на умерен огън.
Сипете макароните. Ако течността не ги покрива, долейте много малко вода или бульон.
Варете под капак за половината от указаното на пакета време, след това прехвърлете всичко в тавичка и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за останалото време, което изисква приготвянето им. Течността трябва да е почти извряла, но и да има сосче, не е лошо.
Поръсете с кашкавала и допечете до приятен загар апетитните макарони на фурна.
Сервирайте тези макарони на фурна с кашкавал топли.
Рецептата за Макарони на фурна с чоризо и домати е изпълнена!
Добър апетит с неустоимата запеканка с макарони!