Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати на фурна

Пълнени домати на фурна

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пълнени домати на фурна
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако трябваше да присъдим награда за най-вкусно вегетарианско предястие, това определено щеше да бъде нашия фаворит"

Необходими Продукти

  • домати - 8 бр.
  • сирене - 200 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • моцарела - 125 г
  • маслини - 8 бр. черни /без костилка/
  • чесън - 1 скилида
  • масло - 20 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете по едно калпаче от всеки домат, откъм гладката страна. Издълбайте вътрешността на доматите през получения отвор с лъжица.

Разбийте яйцата с вилица и стрийте в тях сиренето. Към сместа прибавете червената чушка, накълцана на кубчета. Поръсете с черен пипер и малко магданоз и разбъркайте.

Пуснете във всеки домат по една кафена лъжичка краве масло и напълнете с яйчената смес. В подходящ съд сипете накълцаната, издълбаната част на доматите.

Смачкайте скилидка чесън и посолете с малко сол. Подредете доматите в тавичката.

Сложете в загрята фурна на 200 градуса и печете, докато се запече плънката и докато доматите на пипане са поомекнали.

Към края сложете върху всеки домат по резенче моцарела и запечете още малко. Гарнирайте с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: