Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Домати и хляб на фурна

Домати и хляб на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Домати и хляб на фурна1 / 2
09/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Имаме страхотна идея какво да приготвим със стария хляб, лесно е и се получава много вкусно"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 филии, пълнозърнест, на кубчета, препечен
  • домати - 5 бр., нарязани на тънки филийки
  • ементал - 150 г или Грюер, на тънко нарязан
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч. (150 мл)
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Маже се с масло тава за печене (20 см).

В приготвената тава за печене се подреждат кубчетата хляб, доматите и сиренето на пластове. Разбиват се яйцата, млякото, магданозът в голяма купа. Поръсват се със сол и черен пипер.

Сместа се излива в тавата и се пече 20 мин., докато сместа се стегне и стане златиста. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: