Начин на приготвяне
Накисваме орехите във вода за 4 часа, като първа стъпа от рецептата за Веган шоколадова сурова торта.
Отцедете ядките и ги измийте под течаща вода. Запечете ги в тефлонов тиган, като внимавате да не ги загорите. Добре е да ги печете малко по малко.
Слагаме ореховите печени ядки в кухненски робот и ги смиламе фино. Към тях добавяме фурмите, на които сме махнали костилките и по желание обелили и кокосовото масло + щипка сол. Смиламе всичко до получаване на плътна смес, подобна на тесто.
Поставяме метален ринг за торта в подходящ поднос и разпределяме равномерно ореховата смес.
В купата на блендера слагаме нарязаните на парчета банани и авокадо. Прибавяме и фурмите, както и всички останали съставки за крема от авокадо. Смиламе всичко за няколко минути, докато получим гладък хомогенен веган крем. Ако желаете по-гладък крем, обелете фурмите.
Изсипваме крема върху ореховия блат и заравняваме. Прибираме веган тортата в хладилника за няколко часа, а най-добре за една вечер.
По желание охладената шоколадова торта декорирайте с кокосови стъготини.
Уникална сурова торта!