Начин на приготвяне
Застила се с хартия за печене формата за торта (с диаметър 20 см). Ако формата ви е по-широка, умножете продуктите с 1. 5 или 2 пъти. От моята се получават идеални 8 парчета.
За приготовлението на блата се пасират фурмите с орехите в блендер, така че да се получи лепкава смес. После се изсипва на дъното и се натъпква както ви е удобно. По желание над блата може да нарежете на много тънки парченца банан.
Шоколадовият мус се приготвя като в блендер смесите авокадото с банана и всичко останало, тахана, меда, маслата, ванилията и портокаловата кора.
Трябва да се получи гладка и хомогенна смес. Изсипва се върху ореховия блат и се остава да стегне в хладилник минимум за 2 часа. Може и да се хапне веднага, но идеята е да се смесят добре вкусовете и да постегне малко.
Поднася се като отгоре се наръси с какао и допълнително портокалова кора, но може и както желаете.
Страхотна торта и по нищо не отстъпва на истинските шоколадови. Да ви е сладко!