Начин на приготвяне
Направете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.
Направете крема, като сложите в купа сметаната, пудрата захар и крема сиренето. Разбъркайте внимателно със шпатула, не използвайте миксер, защото сметаната ще се отпусне и втечни и после по-трудно ще стегне.
В тава наредете на дъното половината бишкоти, залейте ги с карамеления сос.
Върху тях наредете бисквитите, поръсете с половината горски плодове и сложете половината от крема, разпределете по цялата повърхност и изравнете.
Върху крема сложете останалите бишкоти, покрийте с останалия крем и украсете с плодовете.
Оставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа.
Плодовете може да ги замените по ваш избор.
Коментари