Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с пилешко и моркови

Макарони на фурна с пилешко и моркови

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Макарони на фурна с пилешко и моркови
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Бягаме от класиката с тези страхотни макарони на фурна с моркови и пилешко"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г от твърда пшеница
  • моркови - 250 г
  • сметана - 100 мл за готвене
  • бяло вино - 50 мл
  • пилешко филе - 200 г
  • крема сирене - 50 г
  • кашкавал - 150
  • розмарин
  • мащерка
  • риган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанията, дадени на опаковката. Щом са готови, ги изцедете добре и оставете настрани.

Пилешкото месо изпечете в лек намаслен тиган. Обърнете от всички страни до пълно сготвяне.

Морковите се обелват, измиват и сваряват в подсолена вода.

Пасирайте ги заедно с топеното сирене и виното до гладка консистенция.

Готварската сметана загрейте, докато започне да кипи. Изсипете в морковено сирене и разбъркайте. Подправете с подправките на вкус.

Всички продукти - сварените макарони, пилешкото месо на тиган и виненото морковено сирене се слагат в тава. Отгоре се настъргва с кашкавал върху макароните с пилешко и ястието се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.

Вкусни макарони на фурна с топено сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: