Начин на приготвяне
Сварете макароните според указанията, дадени на опаковката. Щом са готови, ги изцедете добре и оставете настрани.
Пилешкото месо изпечете в лек намаслен тиган. Обърнете от всички страни до пълно сготвяне.
Морковите се обелват, измиват и сваряват в подсолена вода.
Пасирайте ги заедно с топеното сирене и виното до гладка консистенция.
Готварската сметана загрейте, докато започне да кипи. Изсипете в морковено сирене и разбъркайте. Подправете с подправките на вкус.
Всички продукти - сварените макарони, пилешкото месо на тиган и виненото морковено сирене се слагат в тава. Отгоре се настъргва с кашкавал върху макароните с пилешко и ястието се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.