Начин на приготвяне
Слагаме в една малка касерола добре измитата киноа с вода. Съотношението е една чаша киноа и две чаши вода. Варим за около 15 минути.
С ориза повтаряме процеса, само че съотношението е 1:3 - една чаша ориз и три чаши вода. И пак варим, само че за около половин час.
Оставяме да поизстинат добре и всичко се изсипва в една тава, отгоре счукваме едно яйце, посоляваме, подправяме и прибавяме галета, и се разбърква добре.
Оформяме дълги кюфтета от киноа и ориз ги оставяме в хладилника да стегнат за около един час. След като мине един час, овалваме кюфтетата с царевично брашно и ги пържим в гореща мазнина, докато станат златисти от двете страни.
Сервираме готовите вегетариански кюфтета със чеснов сос и краставички по желание. Може да добавите други подправки по желание. Вкусът на тези оризови кюфтета се получи много добре.
Коментари