Начин на приготвяне
Накъсайте броколите на розички, измийте ги и бланширайте във вряща вода за 5 минути.
Бланшираните броколи потопете в студена вода, а след това отцедяте в гевгир.
Измийте добре киноата в цедка и я сварете в 2 чаши подсолена вода за 15 минути.
След това отцедете добре.
Нарежете на ситно броколите и прибавете към тях сварената киноа, пармезан, сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз и копър, яйцето и лъжица брашно.
Разбъркайте добре и оформете малки кюфтета с помощта на лъжица за сладолед.
Наредете зеленчуковите кюфтета в тава, покрита с хартия за печене и полейте със струйка зехтин.
След това сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.
Докато кюфтетата от броколи се пекат, пригответе млечния сос като смесите цеденото мляко със заквасената сметана и прибавите към тях сол и пресована скилидка чесън.
Поднесете вкусните кюфтета от киноа и броколи с млечен сос и чаша бяло вино.
Добър апетит!