Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с червено цвекло

Бобена салата с червено цвекло

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бобена салата с червено цвекло
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектната гарнитура към вашето ястие - бобена салата с червено цвекло"

Необходими Продукти

  • боб - 150 г, бял
  • червено цвекло - 1 малка глава
  • лук - 1 малка глава
  • див лук - 20 г
  • мащерка - 1 стрък, прясна
  • босилек - няколко пресни листенца
  • лютеница - 4 с.л., домашна
  • шарлан - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
  • сол - за накисване на боба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва предварително в подсолена студена вода и се оставя да престои едно денонощие в нея.

Водата се излива на следващия ден и се налива нова. Сварява се под капак на бавен огън, докато зрънцата се разпукат. Прецежда се от водата и се прехвърля в подходящ съд.

Прибавя се нарязаният на дребно кромид лук, нарязаното на кубчета обелено червено цвекло, лютеница, черен пипер и сол на вкус, накълцаните на ситно листенца див лук, босилек и мащерка.

Полива се със шарлан и домашен ябълков оцет, разбърква се хубаво. Готовата бобена салата се покрива и се оставя да престои поне час - два на хладно преди поднасяне.

Добър апетит! Бобената салата с червено цвекло е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: