Начин на приготвяне
Тези макарони на фурна с кюфтета са любимото ястие на нашето семейство и на децата на някои приятели - когато идват у дома, винаги искат да ги приготвям. Всъщност е наистина вкусно, сочните кюфтета правят това ястие пълноценно с добре балансирани вкусове.
Приготвянето е много просто, с малко съставки и с много малко усилия ще получите големи усмивки от възрастни и деца. За да приготвите макароните на фурната с кюфтета, първо, намокрете галета в малка чаша мляко. Междувременно нарежете лука, магданоза и чесъна отделно.
В купа разбийте леко жълтъка, добавете смляното говеждо месо, галета, чесън, магданоз, щипка сол и черен пипер и разбъркайте добре, докато се получи добре омесена смес.
Оформете малки кюфтенца с големина малко повече от орех.
В тиган задушете лука с 3 супени лъжици олио, добавете нарязаната доматена консерва, подправете със сол и черен пипер. Когато сместа заври, добавете кюфтенцата и гответе 20 минути (до полуготовност - ще се до готвят във фурната).
Сварете макароните на половината време и ги изцедете.
Поръсете 3 супени лъжици доматен сос на дъното на намазана с зехтин тавичка за печене, изсипете половината макаронени изделия върху него, покрийте с малко доматен сос, част от кюфтетата и поръсвате със сирене Пекорино; продължете на пластове, докато оползотворите всички продукти.
Поръсете останалото пекорино на повърхността и изпечете макароните с доматен сос във фурната в гореща фурна на 200°С до златисто-кафяво 35 минути (35-40 минути).
Към кюфтенцата на фурна с доматен сос и макарони добавете накрая и една моцарела, ако желаете.
Да ви е сладко!