Начин на приготвяне
В купа се слагат кокосовото брашно, захарта, содата, какаото, конопения протеин и солта и се разбърква сместа за шоколадовия кекс.
Добавя се млякото, оцетът и кафето и се разбърква с кухненска тел, ще получите много гъсто и много шоколадово тесто.
Замразените плодове се разбиват в блендер за кратко, докато не станат на прах/трохи. Добавят се към сместа и се разбърква, така че да се разпределят равномерно.
Преместете сместа в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и притиснене с шпатула, така че да заравните веган кекса.
Печете 45-50 минути в предварително загрята на 170°С фурна, преместете върху решетка, за да изстине.
Може да поръсите шоколадовия кекс с кокосово брашно с какао по желание.