Начин на приготвяне
Разбиваме пудрата захар, кокосовото масло и шарлана за 2-3 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме. Сипваме кокосовото и оризовото брашно.
Смесваме нишестето с млякото и добавяме в сместа. Накрая прибавяме бакплувера и ванилията.
Разбъркваме много добре и изсипваме в намаслена форма за печене.
Печем кекса на 200 градуса около 20 минути или до суха клечка.
Кексът с кокосово брашно е готов.
Коментари
Може би е въпрос на критерии..., но обективно - тестото става клисаво и плътно като подметка, с превалиращ яйчен вкус. И помен от аромат на кокос не се долавя. Количеството е малко.
Няма да го изхвърля направо, защото имам четири големи кучета, а в толкова малки дози, сладкото няма да им навреди.