Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с кокосово брашно

Шоколадов кекс с кокосово брашно

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Шоколадов кекс с кокосово брашно2 / 2
04/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотна комбинация от вкусове, събрана в един шоколадов кекс"

Необходими Продукти

  • кокосово брашно - 220 г
  • кокосова захар - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 80 г
  • сол - 1 щипка
  • конопен протеин - 20 г или ленено брашно
  • мляко - 360 мл спелтово или др.
  • оцет - 1 с.л.
  • кафе - 100 мл
  • олио от гроздови семки - 85 мл
  • горски плодове - 150 г замразени, аз сложих ягоди и къпини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат кокосовото брашно, захарта, содата, какаото, конопения протеин и солта и се разбърква сместа за шоколадовия кекс.

Добавя се млякото, оцетът и кафето и се разбърква с кухненска тел, ще получите много гъсто и много шоколадово тесто.

Замразените плодове се разбиват в блендер за кратко, докато не станат на прах/трохи. Добавят се към сместа и се разбърква, така че да се разпределят равномерно.

Преместете сместа в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и притиснене с шпатула, така че да заравните веган кекса.

Печете 45-50 минути в предварително загрята на 170°С фурна, преместете върху решетка, за да изстине.

Може да поръсите шоколадовия кекс с кокосово брашно с какао по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: