Начин на приготвяне
Карфиолът се разделя на цветчета, сварява се в подсолена вода за около 15 мин. Отцеждат се добре и се пасира.
Добавят се 2 яйца, сол и черен пипер на вкус, копър, кората на 1/2 лимон.
Малки формички или чашки (4-5 бр.), подходящи за печене във фурната, се намазняват добре.
Карфиолената смес се разделя по равно в чашките.
С лъжица се прави малка вдлъбнатина в средата и се поръсва с по 2 с.л. настърган кашкавал (аз ползвах твърда моцарела).
Пекох апетитните солени мъфини на 180 градуса за 25-35 мин.
Вадят се и във всяко се слагат по 2 тънки парчета пушена сьомга, върху които се чуква по едно яйце, което обилно се покрива с още настърган кашкавал (аз ползвах този път Чедър с пушена паприка).
Допекох мъфините от карфиол с пушена сьомга и кашкавал още 15 мин, докато се зачервят.
Сервирах поръсени с още пресен копър. Приятно както за вкусен стартер, така и за основно ястие.
Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа