Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хумус»Домашен хумус с маслини

Домашен хумус с маслини

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Домашен хумус с маслини
Снимка: Краси А.С.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Апетитно и здравословно - домашен хумус с маслини, вижте как да си го приготвите"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 буркан
  • зехтин - 2 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • маслини - 150 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хумусът се приготвя в блендер.

Нахутът се оцежда от водата в буркана и се смила в блендер.

Маслините трябва да бъдат обезкостени. Те също се добавят в блендера заедно с чесъна и сусамовия тахан.

Добавяме зехтина и сока от 1/2 лимон и отново разбиваме с блендера.

По желание, ако се е получило много гъст вашият хумус, може да се добави малко от водата на нахута.

Овкусяваме домашния хумус с маслини със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: