Начин на приготвяне
Спанакът се запарва във вряща подсолена вода, докато намали обема си.
В подходящ съд се налива зехтинът и се загрява, поставя се филията хляб и се запържва, докато получи тъмно златист цвят. Изважда се и се оставя да изстине.
В същата мазнина се прави запръжка от лука и една скилидка чесън. Когато лукът е станал златист, се прибавя пиперковото пюре, доматеното пюре и червеният пипер, разбърква се добре.
Прибавят се нахутът, отцеденият спанак, дафиновият лист, кубчето бульон и се налива топла вода да покрие зеленчуците.
Зеленчуковата яхния се пробва за сол и ако е нужно - се прибавя още.
Оставя се да къкри на тих огън, докато водата в яхнията с нахут се редуцира до гъст сос.
През това време в хаванче се счуква изпърженият хляб, бадемите, 2 скилидки чесън и магданозът.
Когато Потахе е готово, се прибавя тази паста.
Испанската яхния с нахут и спанак Потахе се сервира с варени яйца, нарязани по желание.