Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Испанска яхния с нахут и спанак Потахе

Испанска яхния с нахут и спанак Потахе

KameliaKamelia
Новак
156025
Испанска яхния с нахут и спанак Потахе
Снимка: Kamelia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Полезна храна, ароматни подправки и наситени вкусове - испанската яхния е комбинация от всички това. Не пропускайте да приготвите и вие"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г сварен
  • спанак - 150 г
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пиперково пюре - 1 с.л. от сухи чушки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • яйца - 2 варени
  • магданоз - шепа
  • хляб - 1 филия бял
  • бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се запарва във вряща подсолена вода, докато намали обема си.

В подходящ съд се налива зехтинът и се загрява, поставя се филията хляб и се запържва, докато получи тъмно златист цвят. Изважда се и се оставя да изстине.

В същата мазнина се прави запръжка от лука и една скилидка чесън. Когато лукът е станал златист, се прибавя пиперковото пюре, доматеното пюре и червеният пипер, разбърква се добре.

Прибавят се нахутът, отцеденият спанак, дафиновият лист, кубчето бульон и се налива топла вода да покрие зеленчуците.

Зеленчуковата яхния се пробва за сол и ако е нужно - се прибавя още.

Оставя се да къкри на тих огън, докато водата в яхнията с нахут се редуцира до гъст сос.

През това време в хаванче се счуква изпърженият хляб, бадемите, 2 скилидки чесън и магданозът.

Когато Потахе е готово, се прибавя тази паста.

Испанската яхния с нахут и спанак Потахе се сервира с варени яйца, нарязани по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: