Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука на много ситно и го сложите да се запържи.
Пресовайте чесъна и го добавете към готовият лук. След секунда добавете и нарязаното чоризо. Може да го замените и с български суров суджук.
Обелете, измийте и нарежете на едро картофите. Прибавете и тях.
Изцедете нахута и го изплакнете. Когато чоризото се е изпържило, сложете щипка червен пипер и нахут в тигана.
Сипете вода да покрие продуктите. Варете на бавен огън около 20 минути. Махнете от огъня и отделете един черпак с нахут и картофи.
Пасирайте, върнете обратно в манджата и разбъркайте.
Испанската манджа с нахут и чоризо (Potaje) е много вкусна.
Коментари