Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента с кайма, сухи манатарки и лук

Полента с кайма, сухи манатарки и лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Полента с кайма, сухи манатарки и лук
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Полентата не се приготвя само по телевизията - може и вкъщи, ето как"

Необходими Продукти

  • за полентата
  • вода - 1 л.
  • царевично брашно - 8 с.л. фино
  • бяло брашно - 1 с.л. равна
  • сол - 1 ч.л. равна
  • за соса
  • лук - 2 големи глави
  • кайма - 200 г
  • манаратки - 50 г сушени
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените гъби за 30 мин. в хладка вода, след което ги нарежете на малки парченца. Нарежете лука на полумесеци.

В тиган загрейте 1 кафяна чашка зехтин, пуснете лука, добавете гъбите и размитата с малко вода кайма. Може да ползвате натрошена сурова наденица. Разбъркайте, овкусете със сол и щипка черен пипер.

Захлупете съда и задушете, докато сосът остане на мазнина. В тенджера налейте литър студена вода. Добавете царевичното и бялото брашно. Посолете.

Сложете съда на бавен огън и започнете да бъркате, отначало от време на време, а когато полентата се сгъсти непрекъснато.

Гответе полентата около 40 мин. Готовата полента насипете в чинии, а отгоре щедро насипете от соса. Поръсете с настърган пармезан. Едно много, много вкусно ястие!

Да ви е сладко! Полентата с кайма, сухи манатарки и лук е готова.

Забележка: Ако ползвате пресни или замразени гъби да бъдат не-повече от 150 гр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: