Начин на приготвяне
Накиснете сушените гъби за 30 мин. в хладка вода, след което ги нарежете на малки парченца. Нарежете лука на полумесеци.
В тиган загрейте 1 кафяна чашка зехтин, пуснете лука, добавете гъбите и размитата с малко вода кайма. Може да ползвате натрошена сурова наденица. Разбъркайте, овкусете със сол и щипка черен пипер.
Захлупете съда и задушете, докато сосът остане на мазнина. В тенджера налейте литър студена вода. Добавете царевичното и бялото брашно. Посолете.
Сложете съда на бавен огън и започнете да бъркате, отначало от време на време, а когато полентата се сгъсти непрекъснато.
Гответе полентата около 40 мин. Готовата полента насипете в чинии, а отгоре щедро насипете от соса. Поръсете с настърган пармезан. Едно много, много вкусно ястие!
Да ви е сладко! Полентата с кайма, сухи манатарки и лук е готова.
Забележка: Ако ползвате пресни или замразени гъби да бъдат не-повече от 150 гр.