Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с печени лешници

Сиропирана баница с печени лешници

Сиропирана баница с печени лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Сиропираната баница с лешници не само изглежда страхотно - тя и е"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • масло - 100 г разтопено
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • портокалова есенция - 1 капачка
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора - или портокалова
  • лешници - печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се тава около 26-28 см и се намазва с масло.

Всяка кора се нагъва на плисета и се нарежда в тавата рехаво. Корите се редят една до друга докато се напълни.

Разтопява се масло и с четка се намазват корите отгоре. Печем в загрята фурна до розов цвят на умерена температура.

Приготвя се заливка от разбити яйца, захар, есенция и кисело мляко с разбит в него бакпулвер.

Разбърква се и с лъжица се заливат корите, така че да влезе между плисетата от яйчената смес. Връща се отново във фурната да стегне заливката.

Сварете сироп от продуктите за 5 минути и охладете.

Изважда се тавата, нарязваме на ленти и заливаме сиропа да попие в корите.

В тавичка се запичат лешници за 10 минути, охладени се белят от люспата и се натрошават с чукче на едро. Нарязваме сладката баница на ромбоиди, поръсваме с лешници и хапваме с наслада.

Сиропираната баница с печени лешници е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: