Начин на приготвяне
Взема се тава около 26-28 см и се намазва с масло.
Всяка кора се нагъва на плисета и се нарежда в тавата рехаво. Корите се редят една до друга докато се напълни.
Разтопява се масло и с четка се намазват корите отгоре. Печем в загрята фурна до розов цвят на умерена температура.
Приготвя се заливка от разбити яйца, захар, есенция и кисело мляко с разбит в него бакпулвер.
Разбърква се и с лъжица се заливат корите, така че да влезе между плисетата от яйчената смес. Връща се отново във фурната да стегне заливката.
Сварете сироп от продуктите за 5 минути и охладете.
Изважда се тавата, нарязваме на ленти и заливаме сиропа да попие в корите.
В тавичка се запичат лешници за 10 минути, охладени се белят от люспата и се натрошават с чукче на едро. Нарязваме сладката баница на ромбоиди, поръсваме с лешници и хапваме с наслада.
Сиропираната баница с печени лешници е готова.