Начин на приготвяне
Първо се сварява сиропът от вода, захар, канелана пръчка - да поври 5 минути и охлаждаме.
Приготвя се кексовата плънка. Яйцата се разбиват с 3 с.л. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. брашно, 1/2 бакпулвер и 1/3 ч.ч. олио. Добавя се настъргана кора, канела и натрошените лешници.
Нарязваме локума на дребно. Вземаме половината кори, всяка се разстила в намаслена тава и се поръсва с олио. На всеки две кори се поръсва по 3 с.л. кексова смес и тук там парчета локум.
Щом свърши първата половина от корите, сипваме останалта плънка, отгоре локумчета и нареждаме останалите кори, като всяка отново се намазва с олио. Отгоре се нарязва на триъгълници и поливаме с олио. Печем в загрята фурна до зачервяване - 30 минути.
Горещата сладка баница се залива със студения сироп и се оставя покрита с кърпа за една нощ. Нарязваме и сервираме