Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Яйчен хумус с тиквени семки, сирене и пресен лук

Яйчен хумус с тиквени семки, сирене и пресен лук

Яйчен хумус с тиквени семки, сирене и пресен лук
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
2
"Яйчен хумус с куп апетитни съставки - най-върви с домашно хлебче"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г, от буркан
  • яйца - 1 бр.
  • краве сирене - 3 - 4 с.л. натрошено
  • пресен лук - няколко перца
  • тиквени семки - 3 с.л., белени
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • хималайска сол - 1/3 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки на прах, по желание
  • кимион - ½ к.л.
  • шарлан - 2 ч.л.
  • вода от нахут - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една бърза и лесна рецепта за яйчен хумус, подходящ за свежа вкусна закуска!

1. Предварително си сваряваме 1 яйце.

2. В каната на нутрибулет или мощен блендер сипваме сварения нахут (може и от буркан), натрошеното краве сирене, 3 супени лъжици белени слънчогледов семки, нарязани перцата пресен лук и свареното яйце, 2 супени лъжици сусамов тахан и 2 ч.л. шарлан.

3. Овкусяваме с 1/3 ч.л. хималайска сол – на вкус, 1/3 к.л. смлян черен пипер, 2 - 3 щипки джинджифил на прах (по желание), ½ к.л. смлян кимион и 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок. Добавяме няколко супени лъжици от водата от сварения нахут, за да се смели безпроблемно.

4. Блендираме до получаване на мека и гладка консистенция.

Готово! Поднасяме готовия хумусяйчената разядка с прясно изпечен домашен пълнозърнест хляб.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: