Начин на приготвяне
Една бърза и лесна рецепта за яйчен хумус, подходящ за свежа вкусна закуска!
1. Предварително си сваряваме 1 яйце.
2. В каната на нутрибулет или мощен блендер сипваме сварения нахут (може и от буркан), натрошеното краве сирене, 3 супени лъжици белени слънчогледов семки, нарязани перцата пресен лук и свареното яйце, 2 супени лъжици сусамов тахан и 2 ч.л. шарлан.
3. Овкусяваме с 1/3 ч.л. хималайска сол – на вкус, 1/3 к.л. смлян черен пипер, 2 - 3 щипки джинджифил на прах (по желание), ½ к.л. смлян кимион и 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок. Добавяме няколко супени лъжици от водата от сварения нахут, за да се смели безпроблемно.
4. Блендираме до получаване на мека и гладка консистенция.
Готово! Поднасяме готовия хумус – яйчената разядка с прясно изпечен домашен пълнозърнест хляб.
Чудно Вкусно!