Начин на приготвяне
От каймата се правят широки и плоски кюфтенца, като се стараем да са тънички, за да се изпекат добре приготвените бургери.
Правим толкова броя, колкото ще са и самите сандвичи. Поръсваме ги и от двете страни със сол и черен пипер на вкус. По възможност е добре вече оформени, да ги оставим в хладилника за около час да стегнат, за да избегнем разпадането им.
Печем ги на силно загрят тиган с малко мазнина. Паралелно с това разрязваме питките за бургери вертикално на две и също ги препичаме на тигана от вътрешната им страна.
След това намазваме и двете препечени страни на питката с кетчуп и майонеза. По избор може да се добави горчица или да се експериментира с други сосове за бургер по ваш избор.
Обръщайки веднъж кюфтето, слагаме тънко парченце чедър върху вече изпечената част, докато другата се пече и е още на тигана - отнема му до 2 минути до готовност. Поставяме го върху вече намазаната и приготвена питка.
Отгоре добавяме един лист маруля, като не го режем, а просто го оформяме за бургера, тънко резенче домат и завършваме, като поставяме горната част на питката.
Повтаряме процеса, докато стигнем до желания брой перфектни бургери.
Добър апетит!