Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с бисквити и капучино

Кекс с бисквити и капучино

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Кекс с бисквити и капучино
Снимка: Иивинка
1 / 4
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Двойна доза капучино с вкусен кекс и следобедно кафенце"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • капучино - 2 с.л. или пакетче
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно 1 и 1/2 ч.ч.
  • бисквити - над 1/2 пакет кръгли без дупка
  • За соропа на бисквитите
  • вода
  • капучино - 1 с.л.
  • За сиропа на кекса
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л. с връх
  • брашно
  • кокосови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Хубаво е яйцата да са на стайна температура.

Разбийте яйцата, добавете захарта и отново разбийте. Сложете ванилията и олиото, разбъркайте.

В чаша с гореща вода разтворете капучиното и добавете какаото и разбъркайте. Сипете при яйчната смес, отново разбъркайте.

Пресейте брашното и бакпулвера, прибавяйте към сместа на етапи и разбърквайте хубаво, до получаване на гладка смес за кекс.

В купичка с малко топла вода сложете 1 с.л. капучино, разбъркайте, докато се разтвори.

В малка правоъгълна форма с незалепващо покритие ще печем кекса с бисквити.

Намазнете правоъгълна форма, изсипете малко количество от сместа. Потопете бисквитките в сиропа от капучино. Редете бисквитките леко наклонени във формата със сместа. Пускам снимка да видите как съм ги редила. Потопете и наредете всички бисквити. Като потапяте и вадите, не ги дръжте много в сиропа да не се разкашкат. Отгоре изсипете останалата част от сместа.

Сложете във фурната да се пече до пълно изпичане на кекса с бисквити.

Когато е готов какаовият кекс, извадете го от формата и нека се охлади, да изстине.

В тенджера слагаме вода и захар, слагаме на котлона да заври. След това добавяме маслото и течния шоколад.

След като всичко се разтопи и стане на сироп, заливаме кекса, като оставим половината сироп. С лъжичка сиропирайте кекса.

При останалия сироп добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме, докато брашното стане гладко, а не на бучки, и отново връщаме на котлона, докато сиропът се сгъсти - внимавайте да не прегори. Бъркайте непрекъснато.

Когато е сгъстен сиропът, облейте целия кекс с бисквити и капучино.

Най- отгоре поръсете с кокосови стърготини.

За следобедно кафенце - вкусен кекс с бисквити и капучино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: