Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Хубаво е яйцата да са на стайна температура.
Разбийте яйцата, добавете захарта и отново разбийте. Сложете ванилията и олиото, разбъркайте.
В чаша с гореща вода разтворете капучиното и добавете какаото и разбъркайте. Сипете при яйчната смес, отново разбъркайте.
Пресейте брашното и бакпулвера, прибавяйте към сместа на етапи и разбърквайте хубаво, до получаване на гладка смес за кекс.
В купичка с малко топла вода сложете 1 с.л. капучино, разбъркайте, докато се разтвори.
В малка правоъгълна форма с незалепващо покритие ще печем кекса с бисквити.
Намазнете правоъгълна форма, изсипете малко количество от сместа. Потопете бисквитките в сиропа от капучино. Редете бисквитките леко наклонени във формата със сместа. Пускам снимка да видите как съм ги редила. Потопете и наредете всички бисквити. Като потапяте и вадите, не ги дръжте много в сиропа да не се разкашкат. Отгоре изсипете останалата част от сместа.
Сложете във фурната да се пече до пълно изпичане на кекса с бисквити.
Когато е готов какаовият кекс, извадете го от формата и нека се охлади, да изстине.
В тенджера слагаме вода и захар, слагаме на котлона да заври. След това добавяме маслото и течния шоколад.
След като всичко се разтопи и стане на сироп, заливаме кекса, като оставим половината сироп. С лъжичка сиропирайте кекса.
При останалия сироп добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме, докато брашното стане гладко, а не на бучки, и отново връщаме на котлона, докато сиропът се сгъсти - внимавайте да не прегори. Бъркайте непрекъснато.
Когато е сгъстен сиропът, облейте целия кекс с бисквити и капучино.
Най- отгоре поръсете с кокосови стърготини.
За следобедно кафенце - вкусен кекс с бисквити и капучино.