Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пюрета»Веган картофено пюре с тиква

Веган картофено пюре с тиква

Веган картофено пюре с тиква
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
13/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Кадифената мекота и нежният аромат на веган зеленчуковото пюре го правят страхотна гарнитура към всяко едно ястие"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. нарязана на кубченца
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • вода - около 0.5 л
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - ½ к.л. равна
  • куркума - 1 к.л.
  • джинджифил - ½ к.л. равна на прах
  • кориандър - ½ равна к.л.
  • кимион - ½ равна ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме на кубченца картофите и тиквата, докато в средно голяма тенджерка заври водата.

Сипваме 1 супена лъжица шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло) и 1 равна чаена лъжичка фино смляна хималайска сол.

Добавяме зеленчуците и оставяме да се варят с капак.

Овкусяваме с ориенталските подправки: 1 кафена лъжица куркума, ½ равна кафена лъжичка джинджифил на прах, ½ равна к.л. смлян кориандър, половин чаена лъжичка кимион, ½ к.л. смлян черен пипер.

Разбъркваме с бамбукова бъркалка и оставяме зеленчуците да се досварят без капак, за да може излишната вода да изври.

Пасираме с пасатор до получаване на нежно и гладко картофено пюре.

Поднасяме полезното веган картофено пюре с тиква още топличко със своята кадифена мекота.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: