Начин на приготвяне
Приготвяме крем за намазване на приготвената плодова торта, като смесваме заквасената сметана, маскарпонето и пресятата пудра захар, които разбиваме с миксер около 15-20 минути.
В кръгла табла поставяме първия блат, сиропираме го леко с компот от кайсии и с шпатула мажем от приготвения крем. Отгоре редим плътно едно до друго нарязани на кръгчета банани.
Мажем отново с крем и едва тогава поставяме втория блат. Сиропираме го и намазваме с крем. Нареждаме нарязаното на тънки филийки киви и отново мажем с крем.
Върху него редим нарязани на тънки филийки ягоди и част от замразените горски плодове, които също заливаме с крем. Поставяме третия блат и го сиропираме. Измазваме равномерно цялата торта с крем.
Отстрани на нашата торта нареждаме бишкотите Савоярди като оградка.
Тортата се украсява по вкус. Аз използвах за украса ягоди, замразени горски плодове, кайсиите от компота и киви.
Желатинът се изсипва в 1 кафена чаша студена вода и се изчаква, докато набъбне. След това се разтваря на водна баня при непрекъснато бъркане, докато се получи прозрачен сироп. Внимава се да не заври.
С така разтвореният желатин с четчица се намазват поставените върху тортата плодове. Може и предварително всяко плодче поотделно да се потопи за кратко в желатиновата смес и да се нареди върху бишкотената тортата. По този начин плодовете върху тортата не изсъхват.