Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната със захарта и есенцията. Разтваряме желатина и го добавяме към сметаната.
Нарязваме плодовете в желаната форма. В подходяща купа застиламе найлоново фолио (става и с обикновена найлонова торбичка) навсякъде и започваме да подреждаме плодовете, така както искаме да изглежда тортата.
Подреждат се плодове отдолу и по стените на купата, след това се слага малко от крема, след това бишкоти (тук пак може да сложите плодове, шоколад, ядки), пак крем, бишкоти....и така, като накрая се завършва с бишкоти.
Леко разклатете формата, за да може да отиде навсякъде кремът.
Слагаме тортата с хладилника за 3-4часа.
В подходяща чиния се обръща тортата и внимателно се отстранява фолиото.